June 14, 2024

Cvetoč dom z raznimi cvetlicami

Flower
Flower (Photo credit: @Doug88888)

Mnogim se zdi notranjost, urejena v podeželskem slogu, nadvse očarljiva. Različic tega malce nostalgičnega okusa je veliko. Lesena okna in pohištvo iz kakovostnega lesa resda marsikdaj delujeta staromodno, vendar pozitivno vplivata na naše počutje. Okrasne cvetlice velikokrat dopolnjujejo dotični vzorec opreme pohištva in priklicujejo pridih narave v naš dom.

Soba, ki je okrašena v prelivajočih se barvah, izžareva mir in harmonijo. Svetel les, blago naravnih barv in mehka belina so osnova, ki jo poživita oranžna in rdeča. S takim slogom se ujemajo venerini laski in nefrolepis. Slednji spada med praproti in njeni listi lahko dosežejo velikost 80 cm.

Zaradi vlažnosti prostora niso vse lončnice primerne za kuhinjo, a še vedno jih je mnogo, ki prav tu uspevajo najlepše; bršljan na predalniku in bambus na delovni površini. Dobro osvetljen prostor ugaja tako rastlinam kot samemu razpoloženju prostora. Lončnice so najlepše v posodici, ki se barvno ujema s kuhinjo.

V klasično okrasitev notranjosti spadajo rastline, ki vzbujajo pozornost, kot so Kalateja, Jelenov rog in Sansevirija. Barvnost in pisanost Kalateje se razlikujeta od vrste do vrste.  Potrebuje dosti vode in polsenčno okolje.  V nasprotju s to pa ima Jelenovka raje temnejše kote stanovanja. Ta praprot je malo zahtevnejša-ugajajo ji senca, malo vode in redno škropljenje.

 

Enhanced by Zemanta

Similar Posts: