June 14, 2024

Nakup pohištva v Sloveniji

Trg pohištva v Sloveniji je precej razvit z raznolikimi trgovskimi verigami, neodvisnimi trgovci ter mizarskimi delavnicami, ki izdelujejo pohištvo po meri. Čeprav slovenska pohištvena industrija ni v ravno zavidljivem stanju, trgovci uspevajo s pomočjo uvoza poskrbeti za pestro ponudbo pohištva vseh vrst.

Nekateri trgovci s pohištvom v svojih prodajalnah prodajajo vse vrste pohištva, od spalnic, sedežnih garnitur, predsob ter kuhinj, spet drugi so specializirani za točno določeno vrsto pohištva in tako na primer prodajajo samo kuhinje. Poznamo pa tudi trgovske verige, ki opremo za dom vidijo širše od samega pohištva in prodajajo tudi elektroniko ter ostale dodatke za dom.

Saloni pohištva so tudi različnih velikosti. Najdemo vse od majhnih salonov, ki se raztezajo na le nekaj 100 m2 in običajno prodajajo le pohištvo za res ozko nišo kupcev, pa do velecentrov, ki pokrivajo povšino več 1000m2. Seveda ni pravila, v katerih prodajalnah bomo bolj zadovoljni, saj je to močno odvisno od naših želja in potreb, na splošno pa velja, da v manjših salonih nekoliko manj pestro ponudbo nadomestijo z boljšim in bolj osebnim servisom za stranko. Prav tako lahko pogosto v manjših salonih izpogajamo boljše cene, saj se morajo te saloni boriti za vsako stranko posebej in so pripravljeni delati tudi z nekoliko manjšo maržo.

Pri nakupu pohištva je potrebno biti tudi nekoliko previden, saj imajo nekatere trgovine s pohištvom zaradi neplačevanja dobaviteljem težave s dobavo kupljenega blaga. Prav zato je dobro pred nakupom podjetje preveriti in svoje naročilo oddati samo podjetjem, ki so finančno trdna.

Če se zanimajo kuhinjski elementi oz. celotna nova kuhinja si preberite naslednji članek.

Oddaja stanovanj ali prodaja nepremičnin sta zahtevna projekta tako za tistega, ki prodaja kot za tistega, ki kupuje. 

Čudoviti kosi kopalniškega pohištva so pomemben del celostne estetske podobe kopalnice, ustvarijo atmosfero in kopalnici dajo izrazit karakter. Preberi več …

Similar Posts: