April 13, 2024

Vrste pohištva za kopalnico

Ker si najverjetneje v kopalniškem prostoru želite ustvariti prijeten ambient, urejenost in ne nazadnje praktičnost, je še toliko pomembneje, kakšne omarice, police, komode in podobne kose si boste izbrali za ta prostor. 

Pri izbiri pohištva za kopalnico je treba zlasti paziti na prave mere oziroma dimenzije. V kopalnicah lahko zelo pogosto videvate povsem prevelike kose pohištva, ki ne ustrezajo prostoru in niti ne potrebam ter navadam ljudi. Zlasti je to slabo za manjše kopalnice, ki z uporabo prevelikih kosov postanejo neuporabne in so zelo natlačenega videza. Kljub manjšemu prostoru lahko kopalnico zelo dobro opremite, pri tem vam lahko ustrezno kopalniško pohištvo pomagajo najti notranji oblikovalci ali arhitekti. 

Vrste kopalniškega pohištva 

 Kopalniško pohištvo lahko razdelimo v štiri večje skupine. Kosovno pohištvo se kupuje po posameznih kosih. Posebej, na primer, kupite omarice, ogledalo ter podobno. Opremljanje s kosovnim pohištvom omogoča povsem individualno opremo kopalnic ter omogoča mešanje najrazličnejših stilov. 

Za garniturno pohištvo je značilno, da je to komplet pohištvenih kosov oziroma skupek pohištvenih elementov za celovito opremo v istem stilu. Pohištvo sestavljajo določeno število elementov, ki jih ni mogoče kupiti ločeno oziroma posamično, ampak samo v kompletu. 

Kosovno sistemsko pohištvo sestavljajo omarice oziroma elementi opreme v istem dizajnu. Posamezni elementi so lahko sestavljeni v poljubnih kompozicijah. Navadno je sestavljeno iz ogledala z lučjo, omarice z umivalnikom, pol visoke omarice in visečega elementa ter iz ene ali dveh vertikalnih omaric. 

Elementarno sistemsko kopalniško pohištvo ponuja posamezne elemente. Iz njih lahko sestavite kose pohištva ter kompozicije več kosov pohištva. Takšni elementi so, na primer, police, vratca, ogledala ter podobno. 

Nasveti za pohištvo v kopalnici 

Pohištvo za kopalnico mora biti čim bolj funkcionalno razporejeno. To pomeni tudi, da vas ne ovira med gibanjem. Police in omarice vam morajo biti čim bolj na dosegu. 

Na steno pritrjeno pohištvo v kopalnici mora vsaj deset centimetrov viseti od tal. Priporočamo tudi nakup takšnega, ki stoji na kovinskih nogicah. V primeru razlitja vode se takšni kosi ne morejo uničiti. Obenem boste v kopalnici lahko veliko lažje čistili tla. 

Če boste v kopalnico nameščali fiksne, na tleh stoječe omarice, za preprečevanje vode pod njih priporočamo, da tla zavarujete s silikonskim kitom za kopalnice. 

Similar Posts: