June 14, 2024

Olja primerna za nego suhe kože

Če imate suho kožo, vam najverjetneje primanjkuje maščob in ne vlage. Maščobe so namreč tiste, ki zadržujejo vlago v koži in če jih vaša koža ne vsebuje dovolj, vlaga izhlapi.Namesto, da kupujete drage kreme, vam priporočam, da investirate v hladno stiskano rastlinsko olje. Čez boste prišli veliko ceneje, učinek pa bo večji.

arganovo olje

Arganovo olje je zaradi svoje sestave malenkost bolj primerno za  suho kot za mastno kožo. Vendar ga kar nekaj ljudi uporablja za zdravljenje aknaste kože. To je verjetno povezano z ogromno količino vitamina E, ki ga to olje vsebuje.

– avokadovo olje

Avokadovo olje je bogato z vitamini A, B1, B2, B5, D, E, lecitinom in minerali, ki kožo nahranijo in ji dajejo sijaj. Avokadovo olje je popolno za nego suhe in hrapave kože, ter odlično za nego okoli oči.

– mandljevo olje

Olje sladkega mandlja vsebuje veliko vitaminov, ki kožo ščitijo pred prezgodnjim staranjem. Kožo naredi izjemno mehko. Primerno je za suho kožo in kožo dojenčkov, ker se počasi vpija je odlično tudi za masažo.

– olivno olje

Olivno olje verjetno vsi poznamo predvsem iz kulinarike, ampak je odlično olje tudi za nego kože. Vsebuje ogromno antioksidantov, predvsem vitamin E.  Kožo zelo lepo navlaži in jo naredi bolj elastično in izredno mehko. Poskusite ga kdaj, ko pripravljate solato malo vmasirati v roke.

– kokosovo olje

Kokosovo olje je pri temperaturi pod 23 stopinj celzija, bele barve in v trdem stanju, zato mu rečemo tudi kokosovo maslo. Pri temperaturi nad 26 stopinj celzija se utekočini in izgleda kot olje.

Sestavljeno je iz 93% nasičenih maščob, kar 50% je lavrične kisline, ki deluje antioksidantno, protivirusno, protibakterijsko in protimikrobno. Zato se kokosovo olje pogosto uporablja na koži proti raznim glivičnim obolenjem.

Similar Posts: