April 13, 2024

Nega obraza

Kozmetičarka nam lahko svetuje o izbiri kreme, ki bo delovala protivnetno in pokrila akne. Če je prizadeta vsa koža na obrazu, bo priporočila kremo, ki jo zjutraj nanesemo na obraz kot podlago in z njo prekrijemo akne. Krema bo še bolj učinkovita, če bodo v njej snovi za zožitev por, na primer izvlečki iz kostanja ali ginsenga. Osnova dobre nege aknaste kože je temeljito čiščenje zjutraj in zvečer. Uporabljati ne smemo tonikov z alkoholom, ker še dodatno izsušijo kožo. Vsak večer lahko naredimo nežen piling s kremo, ki vsebuje encime. Vsake tri tedne pa si privoščimo nego obraza s kisikom v kozmetičnem salonu, ki bo kožo nahranil, spodbudil prekrvitev in presnovo.

Milie

Milie so milimeter ali dva veliki trdi podkožni mozolji, ki nastajajo v glavnem okoli oči, na licih in sencih. Ker še ne poznajo vzroka za njihov nastanek, se ne moremo zavarovati pred njimi. Če se pojavljajo posamezne milie, jih lahko po temeljiti dezinfekciji s tanko iglo odprejo in iztisnejo. Če pa se pojavljajo v večjih grozdih, jih lahko dermatolog odpravi z CO2 laserjem. To je kirurški laser, s katerim previdno in počasi odstranijo tanek sloj kože. Če se ne odločimo za kirurško odpravo milie, naj nam kozmetičarka svetuje tekoče ličilo, ki bo pokrilo milie. Trdna osnova zdrsne namreč iz mozolja in ga tako še bolj poudari. Milie okoli oči lahko delno pokrijemo z nežnim senčilom v barvi oči. Vsake štiri tedne se odločimo za temeljito čiščenje kože v kozmetičnem salonu. Vzrok za nastanek milie je verjetno nepravilno delovanje kože. Širjenje omejimo z nežnimi pilingi z encimi in čistilnimi maskami. Če izberemo masko, ki se ne strdi, jo lahko pustimo na obrazu celo čez noč.

Rdeča kožna znamenja

Rdeča kožna znamenja so prirojene napake najtanjših podkožnih žil – kapilar. Moteča znamenja lahko odstranijo z laserjem, zlasti, če so znamenja svetlo rdeče ali roza barve. Kot vsa ostala kožna zamenja, lahko tudi rdeča pokrijemo z močnim ličilom, ki naj bo odporno proti vodi in znojenju. Izberemo ga pri dnevni svetlobi, naj pa bo v barvi naše kože. Bolj tekoče ličilo nanašamo na obraz s čopičem in ga utrdimo s pudrom v prahu. Kožo redno in temeljito čistimo, najbolje z nežnimi sredstvi za zelo občutljivo kožo. Za nego uporabljamo vlažilne kreme in se z močno zaščito pred UV žarki izognemo, da se rdeče znamenje ne spremeni v črno.

Similar Posts: