June 14, 2024

Mastna koža in maska za obraz: mineral ilit je tisto, kar vaša koža potrebuje

Maska za obraz mora biti, podobno kot kreme in drugi kozmetični izdelki za nego obraza, prilagojena posameznemu tipu kože. Izrazito suha koža tako potrebuje precej drugačno čiščenje kot mastna, k nastajanju aken nagnjena koža.

Mineral ilit, čudežna sestavina zelene gline

Težko boste zgrešili, če za nego mastne kože izberete masko za obraz z ilitom, ki ga najdemo v zeleni glini. Zaradi svojega čistilnega delovanja je ta mineral izjemno priljubljen v kozmetični industriji. Uporablja se predvsem kot sestavina mask za obraz in pilingov, pogosto pa tudi v izdelkih za nego las. Ilit bo tako tudi vaše lase naredil mehkejše ter bolj sijoče in zdrave. Mineral so odkrili v ameriški zvezni državi Illinois – od tu tudi njegovo ime – eno izmed njegovih nahajališč pa je tudi v Sloveniji, in sicer v bližini Kamnika.

Maska za obraz mora združevati nežnost in učinkovitost

Ilit ima zelo dobre absorpcijske lastnosti, zato bo maska za obraz, ki vsebuje ta mineral, s kože uspešno odstranila nečistoče, seveda ob redni uporabi. Maska za obraz z ilitom pa se ne ponaša le s čistilnim delovanjem, ampak poskrbi tudi za ponovno mineralizacijo kože. Poleg tega bo ilit spodbudil izločanje strupov, zato je vsestransko koristna izbira, čeprav nekoliko manj primerna za nego suhe kože. Ilit je po eni strani dovolj učinkovit, da kožo temeljito očisti, po drugi strani pa ne povzroča razdraženosti in alergijskih reakcij, zato je resnično dobra izbira za čistilne maske. Mastna koža je z njegovo pomočjo vsekakor lažje obvladljiva.

Similar Posts: