April 13, 2024

Olje iz konoplje ponuja številne prednosti

konopljino olje

Verjetno ste že tudi sami kdaj kje prebrali, da konopljino olje lahko izjemno pozitivno učinkuje pri preprečevanju številnih bolezni. Takšna vrsta olja ima namreč nadvse ugodno sestavo. Prav tako velja za zelo hranilno vrsto olja, ker vključuje esencialne maščobne kisline. Te so podobne maščobnim kislinam, ki jih naše telo ne zmore proizvajati samo, temveč jih lahko prejme samo skozi prehrano.

Iz česa vse je sestavljeno olje konoplje?

  • Konopljino olje vsebuje približno 80 % esencialnih maščobnih kislin.
  • Čeprav omega 3 in omega 6 maščobne kisline lahko najdemo tudi v drugih živilih, ima olje iz konoplje pomembno prednost – razmerje omenjenih maščob je namreč tri proti ena. Druga rastlinska olja pa ne ponujajo tako idealnega razmerja.
  • Za konopljino olje je prav tako značilno, da vključuje zelo nizko vsebnost nasičenih maščobnih kislin. Tudi strokovnjaki so prepričani, da lahko s pomočjo uživanja esencialnih maščobnih kislih ljudje izboljšujemo odpornost svojega telesa, prav tako delovanje možganov in pozitivno prispevamo še k zdravju naše kože.

Kako olje konoplje vpliva na zdravje kože?

Olje iz konoplje pogosto omenjamo, ko se pričnemo razpravljati o tem, kako si lahko na primer pomagamo pri suhi, razpokani in luskasti koži. Takšne težave naj bi omenjeno olje lahko zelo dobro reševalo. Tudi z raziskavami je bilo že dokazano, da vzrok suhe kože predvsem tiči v pomanjkanju esencialnih maščobnih kislin. Te seveda lahko nadomeščamo tudi s pomočjo najrazličnejših kozmetičnih izdelkov, ki vključujejo omega 6 maščobe.

Konopljino olje za lepo kožo
Konopljino olje pomaga pri suhi, razpokani, aknasti in luskasti koži, ker vsebuje veliko omega 6 esencialnih maščobnih kislin, ki jih sicer vključujejo razni kozmetični izdelki.

Pri zaščiti in preprečevanju izgube vode v koži ima ključni pomen zagotovo gama linolenska kislina, ki jo prav tako vključuje konopljino olje.

Vpliv olja konoplje na imunski sistem

Pri prebiranju o tem, pri čem vse nam lahko dobro služi olje iz konoplje, med drugim naletimo tudi na podatek, da naj bi olje lahko zelo dobro vplivalo na naš imunski sistem. Z raziskavami naj bi bilo prav tako dokazano, da olje dobro vpliva še na ožilje ter psihične motnje.

Zdravilni učinki konopljinega olja na vaše telo, ob redni uporabi

Zlasti dobro pa naj bi tovrstno rastlinsko olje vplivalo na artritis, nevropatijo in na vse simptome, ki so povezani z menstrualnim sindromom.

Olje konoplje za akne, izpuščaje in mozolje

Določene raziskave pa naj bi pokazale, da konopljino olje lahko zelo dobro vpliva tudi na reševanje težav, kot so mozolji, akne in izpuščaji.

Similar Posts: