June 14, 2024

Kakovostni zobni vsadki rešijo marsikatero zadrego v ustni votlini

Zdravje naših zob je izjemno pomembno. Na žalost pa se tega mnogi zavejo šele, ko se jim v ustni votlini pojavijo kakšne večje težave. Med drugim lahko nepričakovano odpade kakšen zob ali celo več. Če je nekoč to veljalo za kar velik problem, ki ga ni bilo mogoče tako hitro rešiti, pa imajo dandanes zobozdravniki na voljo veliko učinkovitih metod. Med njimi so tudi zobni vsadki, ki jih pogosto srečujemo tudi pod imenom implantati.

Zobni vsadek je pravzaprav nadomestek zobne korenine. Na prvi pogled izgleda kot kakšen vijak, narejen pa je iz titana, ki je do naše ustne votline izjemno prijazen material.

Zobni vsadki so postali vse bolj priljubljen način nadomeščanja izgubljenih zob.

Cena za zobne vsadke

Ko bodo tudi vas zanimali zobni vsadki, ker vam bo manjkal kakšen zob ali več, se boste verjetno najprej vprašali, koliko stane vstavljanje zobnih vsadkov oziroma implantatov. Seveda je cena v veliki meri odvisna predvsem od ponudnika. Izogibati se je treba prepoceni tovrstni storitvi, ki lahko kaže na manj kakovostni zobni vsadek.

Preden se odločite za vstavljanje zobnih vsadkov, je dobro, da se o tem temeljito pogovorite tudi z izbranim zobozdravnikom. Ta vam bo pojasnil, kaj zobni vsadki sploh so, kakšna je njihova funkcija, iz česa so torej narejeni in kako delujejo v ustni votlini. Ključna informacija, ki jo boste prejeli, pa je tudi ta, kako vzdrževati nego ustne votline v primeru vstavljenih implantatov.

Poseg z zobnimi vsadki

Čeprav se morda na prvi pogled zdi, da je poseg, kjer so vključeni zobni vsadki, precej kompliciran in dolgotrajen, temu vendarle ni tako. Praviloma je vse skupaj precej neboleče in lahko traja relativno malo časa. Vse je odvisno tudi od tega, koliko implantatov nameravate vstaviti v svojo ustno votlino.

Sicer pa si lahko podroben postopek vstavljanja implantatov ogledate tudi na spletni strani ponudnika, kjer lahko izveste še veliko več informacij o tem, v katerih primerih vam zobni vsadki lahko povišajo kakovost vašega življenja.

Primerni kandidati za zobne vsadke

Ob vsem tem pa se je dobro vprašati, ali ste sploh primerni kandidat za vstavljanje implantatov. Odgovor na to vprašanje vam bo prav tako povedal izbrani zobozdravnik, ki bo najprej dobro pregledal vašo ustno votlino.

Similar Posts: