May 24, 2024

Nadgradnja tovornega prostora terenskega vozila

Prevažanje prtljage in raznih predmetov hitro postane velik izziv tudi za lastnike terencev, SUV-jev, poltovornjakov ipd. Rešitev bi lahko predstavljala prikolica, vendar ta pogosto ni primerna za vožnjo po brezpotjih ali v drugih bolj razgibanih okoljih. Veliko bolj primerno je, če se pri prevozu prtljage poslužimo strešnih nosilcev za tovorna vozila. Ker so izredno močni in prilagodljivi, jih je mogoče pustiti nameščene na vozilu tudi dalj časa. Dodatni prostor za prevažanje večjih in manjših predmetov na strehi pa nam močno olajša krajša ter daljša potovanja. Vso prtljago in dodatno ter športno opremo bomo lahko namestili na streho terenskega ali drugega vozila, kar bo razbremenilo notranjost kabine kot tudi prtljažnega prostora. 

Strešni nosilec za tovorni vozila z enostavno montažo

Moderni strešni nosilci za tovorna vozila so zelo preprosti za namestitev na industrijsko, tovorno ali drugo vozilo. Pogosto se uporablja univerzalne izvedbe, ki se lahko prilagodijo strešnim sanem na manjših in večjih poltovornjakih, kombijih, terencih ipd. Namestiti jih je mogoče brez posebnega orodja in dodatkov. Na strehi lahko ostanejo pritrjeni tudi daljše obdobje, saj so narejeni iz kombinacije aluminija, kakovostne plastike in drugih materialov. Idealni so za prevažanje večjih predmetov, kot tudi strešnih kovčkov, sani ipd. Priporočeno je, da na njih vozimo vso prtljago, ki bi obremenjevala notranjost vozila ali take, ki je bolj neobičajnih oblik. 

Strešne nosilce je mogoče brez posebnega orodja.

Tipski strešni nosilci za tovorna vozila

Zelo popularni so tipski strešni nosilci za različna tovorna vozila. Narejeni so po dimenzijah in drugih lastnostih določenega tovornega vozila. To pomeni, da so popolnoma kompatibilni s streho določenega tipa in proizvajalca vozila. S tem se izognemo mogočim težavam pri namestitvi samega nosilca, kar je velika prednost. Obenem pa je zagotovljeno, da bo nosilec, kar se da najbolje izkoristil površino, ki mu je na voljo. Načeloma so po kakovosti enaki univerzalnim izvedbam. Glavna razlika je ta, da so prikrojeni strehi določenega vozila. Na voljo za nakup so za starejše in novejše SUV-e, razne terence in poltovornjake ipd.

Preberite si še naslednji članek: Avtomobilska stekla kljubujejo visokim temperaturam in številnim zunanjim elementom

Če iščete novo vetrobransko steklo ali drugo avtomobilsko steklo, morate upoštevati nekaj stvari. Najprej upoštevajte vrsto stekla, ki ga potrebujete. Obstajajo tri glavne vrste avtomobilskih stekel: kaljeno, laminirano in varnostno.

Strešni nosilci povišajo varnost vozila

Veliko voznikov si morda ne predstavlja, da imajo strešni nosilci za tovorna in druga vozila veliko prednost. Ta pa je višja varnost pri vožnji. To je izredno pomembni v okoljih, kjer vozimo po brezpotjih in grobem terenu. Ker se prtljaga nahaja na strehi, se geometrijska razporeditev teže v vozilu močno ne spremeni. Če bi vse hranili v prtljažniku, je velika možnost, da bi preveč teže pritiskalno na zadnja kolesa. Ker pa se težka prtljaga nahaja na strehi, pa to ne vpliva na terenske sposobnosti našega vozila. Pri vožnji navkreber je to zelo pomembno, saj bo tovorno vozilo, s pravilno razporeditvijo teže, brez težav ohranjalo dober oprijem s podlago po kateri vozimo. Vse bolj priljubljeni strešni kovčki za avto ali terenska vozila vam omogočijo shranjevanje prtljage na strehi vozila.

Nakup strešnih nosilcev se priporoča tudi za voznike navadnih avtomobilov. Še posebej veliko koristi bodo od njih imele družine in posamezniki, ki se pogosto radi odpravijo smučat v hribe, na pohode in druge avanture. Ker imajo nosilci zelo dolgo življenjsko dobo, jih bomo lahko uporabljali zelo dolgo časa, kar je vedno velika prednost.

Vlečna kljuka za avto in sestavni deli

Zakaj je vlečna kljuka za avto tako uporabna?

Z vlečno kljuko za avto lahko vlečemo prikolice različnih velikosti. Zato je priporočena za praktično vsakega voznika, ki bi rad imel sposobnost prevažanja večje količine tovora na najlažji in varen način.

Similar Posts: