April 13, 2024

Prednosti uporabe korita za prtljažnik

Večji, kot je prtljažni prostor v našem avtu, več stvari lahko naenkrat prevažamo. Sčasoma pa je zelo verjetno, da bodo opazni znaki obrabe na preprogi v prtljažnem prostoru. Do tega pride, ker se v sam tekstil ali preprogo zažre umazanija. Obenem pa ostri in težki predmeti pustijo odrgnine in druge poškodbe na sami preprogi, kot tudi plastiki v zadnjem delu avtomobila. Veliko voznikov temu ne posveča posebne pozornosti, vendar nas to lahko veliko stane. Temu je tako, saj naše vozilu izgublja vrednost s poškodovanim prtljažnikom . Vse te težave nam lahko reši korito za prtljažnik, ki nam omogoča, da prevažamo različne vrste tovora, brez da bi poškodovali notranjost našega vozila.

Korito prtljažnika pomaga ohraniti vrednost vozila

Če bomo kdaj želeli prodati naše vozilo, bomo dobili zanj veliko več, če bo brez poškodb. Korito prtljažnika ohrani vrednosti najbolj obremenjenega dela vozila – našega prtljažnika. Urejenost notranjosti avtomobila bo pritegnila veliko več kupcev, saj bo to pričalo o tem, da:

  • Skrbimo za čistočo
  • Smo z vozilom ravnali previdno
  • Ga je imel v lasti odgovoren in skrben voznik
Korito prtljažnika iz visokokakovostne gume

Preprečevanje razlitja tekočin in nabiranje umazanije

Korito prtljažnika uporablja veliko bolj napredno tehnologijo, kot se morda zdi na prvi pogled. Če pogledamo pobliže, bomo opazili razne žlebičaste grebene in utore. Te so postavljeni tako, da ujamejo trdne delce umazanije, kot so pesek, prah, kamni ipd. Obenem pa ima korito dvignjene ustnice, ki se raztezajo do nekaj centimetrov navzgor. To prepreči, da bi se razlile tekočine po preprogi ter na njen pustile poškodbe in madeže.

Vinilna, tekstilna in gumijasta korita

Na spletni strani www.withcar.it bomo našli ogromno ponudbo različnih korit, kot tudi druge avtomobilske opreme. Večina korit za prtljažnik narejenih iz vinila ali gume. Oba različici sta odlični, saj imata izredno odpornost na tekočine. Prednosti je tudi ta, da jih lahko preprosto operemo z vodo. Tako odstranimo večino umazanije, brez da bi potrebovali posebna čistila.

Tekstilna korita so tudi izredno popularna. Priporoča se je jih za vozila, ki potrebujejo zaščito prtljažnika, vendar ne za primer politij. Res je, da tekstil lahko tudi ujame tekočine, vendar ni tako učinkovit pri tem, kot guma ali vinil. 

Bloki za zadrževanja tovora

Včasih potrebujemo korito prtljažnika, ki drži tovor na mestu. To je priporočeno, če veliko prevažamo občutljiv tovor, kot je orodje, rože, hrana in druge stvari, ki se ne smejo prevrniti med vožnjo. Plastični bloki za zadrževanja tovora so namenjeni, da zadržijo tekočine, umazanijo in prah, ki jo lahko spusti tovor. Obenem pa ohranjajo tovor na fiksnem mestu, ko vozimo. Tako ohranjamo prtljažnik prost odrgnin, madežev in drugih poškodb.

Hladilna tekočina nadzoruje temperaturo v različnih delih motorja. Hladilna tekočina zagotavlja hlajenje motorja in s tem njegovo učinkovitost, zato je zelo pomembno, da ima hladilna tekočina ustrezne lastnosti. Preberi več …

Similar Posts: