July 12, 2024

Zakaj je vlečna kljuka za avto tako uporabna?

Vlečna kljuka za avto in sestavni deli

Sposobnost prevažanja dodatne prtljage z našim jeklenim konjičkom je vedno dobrodošla. Hitro pa zmanjka prostora v prtljažniku, zato moramo poiskati druge rešitve. Na strehi vozila lahko tudi prevažamo raznovrstne predmete. Lahko jih pospravimo v strešne kovčke ali pritrdimo oziroma privežemo na nosilce. Veliko pa nam omogoča vlečna kljuka za avto, saj lahko z njo vlečemo prikolice različnih velikosti. Zato je priporočena za praktično vsakega voznika, ki bi rad imel sposobnost prevažanja večje količine tovora na najlažji in varen način.

Lažje prevažanje tovora

Prevažanje večjih količin tovora pogosto pomeni, da moramo opraviti večkratno pot z avtomobilom. To je zelo pogosto pri selitvah ali nakupu novega pohištva, raznega gradbenega materiala in podobno. Z uporabo vlečne kljuke za avto pa si lahko močno olajšamo prevažanje raznovrstnih predmetov.

Vlečna kljuka za avto
Pripravljeni za vsako avanturo! Vlečna kljuka za avto – za zanesljivo vleko in prevoz vašega tovora.

Na vozilo preprosto priklopimo prikolico in že smo pripravljeni na prevažanje manj in bolj težkih elementov. To je zelo pomembno pri večjih projektih okoli hiše, saj bomo na varen in učinkovit način lahko prevažali orodje in razni material. Pri tem pa ne bomo poškodovali notranjosti prtljažnika ali strehe našega avtomobila.

Lažje potovanje z vlečno kljuko za avto

Glavna prednost vsakega avto dodatka je lažja uporaba vozila in razširitev njegovih funkcionalnosti oziroma uporabnosti. Z vlečno kljuko za avto lahko naše vozilo spremenimo v delovni stroj, ki lahko vleče tudi po več ton tovora. Nikoli ne smemo prekoračiti najvišje dovoljene teže, ki jo lahko naš avtomobil vleče, zato moramo biti previdni pri priklopu prikolic. 

Kako pritrditi vlečno kljuko za avto in nihajni drog na potovalno prikolico

Velika prednost, ki jo ima vlečna kljuka za avto, pa ni samo v vleki tovora. V primeru, da gremo na potovanje z več avti in pride do okvare enega izmed njih, lahko uporabimo omenjen dodatek zelo učinkovito. Okvarjen jekleni konjiček lahko s kljuko povlečemo do najbližjega servisa. Seveda moramo pri tem uporabljati primerno opremo oziroma vlečno vrv in v okvarjenem vozilu imeti vse štiri smernike prižgane.

Višja zaščita pred naleti v zadnji del vozila

Vsak moderni avtomobil uporablja številne tehnologije, ki omejijo škodo ključnih komponent in ljudi v primeru nezgode. Kljub temu pa so lahko že trki pri manjših hitrostih zelo nevarni. To še posebej velja v primeru naleta v zadnji del našega vozila. Vsaka vlečna kljuka za avto nam doda dodatno zaščito zadnjega dela vozila. Tako je manjša možnost, da bi pri naletu prišlo do poškodb voznika, sovoznika in potnikov. Obenem pa bodo tudi ključni deli avta imeli boljšo zaščito. Vedno je zelo pomembno, da vozimo zmerno in prilagodimo hitrost dani situaciji na cestišču. Z uporabo kakovostne avto opreme pa bomo bolj varni v vseh vremenskih pogojih in situacijah na domačem ali tujem cestišču.

Similar Posts: