July 12, 2024

Velike kamnite plošče za prenovo dvorišča

Kamnite plošče

Ko prenavljate ali na novo opremljate notranje ali zunanje prostore svojega doma, morate seveda med drugim izbrati tudi primerne materiale. Že od nekdaj je zelo priljubljen les oziroma različne vrste lesa, prav tako tudi naravni ali umetni kamen.

Za prenovo dvorišča lahko uporabite večje kakovostne kamnite plošče, ki predstavljajo izjemno trpežen material. Plošče iz kamna so izjemno dobro odporne na najrazličnejše vremenske razmere, tudi na zmrzal.

Plošče iz kamna za notranje in zunanje prostore

Manjše pa tudi večje kamnite plošče so primerne tako za notranjo kot zunanjo umestitev v različne vrste prostorov. Ker vseskozi lahko uspešno ohranjajo svoj videz, v resnici ne potrebujejo veliko dodatne in intenzivne nege.

Kamnite plošče
Kamnite plošče vašemu zunanjemu prostoru dodajo pridih narave

Plošče iz kamna lahko zelo dobro zadržujejo sile. So dobro prevozne in pohodne, zato so še posebej dobrodošle za umeščanje na dvorišča in podobne lokacije. Če boste torej kamnite plošče umeščali na zunanje površine, poskrbite, da ne bodo drsele. Naj bodo dobro odporne na sončno svetlobo. Z leti zato ne bodo potemnele oziroma spremenile svojo prvotno barvo.

Kam lahko nameščate plošče iz kamna?

Kamnite plošče so torej dobrodošla izbira tako za notranje kot zunanje površine. Ena od številnih prednosti je denimo tudi to, da so izjemno preproste za čiščenje. Umazanijo s plošč iz kamna lahko dovolj uspešno odstranite zgolj že samo z vodo.

Kako položiti teraso – strokovni vodnik za polaganje kamnitih plošč za teraso

Plošče iz kamna se zaradi svoje izjemne odpornosti najpogosteje nameščajo na dvorišča, avtomobilske dovoze, vrtne poti, terase, bazenske površine.

Montaža kamnitih plošč

Kljub temu da vam kamnite plošče ponujajo številne prednosti, boste morali biti vseeno nekoliko bolj pozorni pri sami montaži oziroma umešanju na določeno površino. V prvi vrsti boste morali dobro upoštevati barvo kamna, zlasti ko boste izbrali ustrezno lepilo za keramiko.

Preden se boste lotili lepljenja posamezne plošče iz kamna, si morate nujno omogočiti povsem čisto pa tudi ravno podlago. Nekateri vzorci kamnitih plošč pri sami montaži ne potrebujejo fugiranja. To pomeni, da plošče lahko nalepite direktno na spoj.

Izbira kakovostnih kamnitih plošč

Zagotovo boste kamnite plošče umestili vsaj v en prostor vašega doma. Na voljo so moderne in vzdržljive plošče iz kamna. Te lahko kupite v specializiranih prodajalnah z opremo za gradnjo in prenovo doma. Za ogled pa so omenjeni izdelki na voljo tudi na spletnih straneh ponudnikov.

Similar Posts: