June 14, 2024

Pet vrst psihoterapije na enem mestu

Dejstvo je, da se že vsak tretji Slovenec posluži tekom življenja vsaj ene, če ne več, oblike pomoči. Med iskanjem ključnih besed v spletnem brskalniku kot so psihoterapevt Maribor, moramo iskanje omejiti tudi na samo vrsto psihoterapije. Večina psihologov nudi pet vrst svetovanja in sicer družinsko, individualno, partnersko, skupinsko in finančno. Vrsto svetovanja izberimo glede na vsebino našega problema. Prve štiri so namenjene bolj našemu delovanju v družini in skupnosti v kateri živimo, zadnja pa kvaliteti našega poslovanja z denarjem. Odgovorno ravnanje z denarjem vpliva tudi na naše odnose z družinskimi člani.

Družinski in partnerski psihoterapevt Maribor z okolico

Dinamika znotraj družine in partnerskega odnosa, ima vpliv na dinamiko tudi na drugih področjih. Srečen individum v privatnem življenju, je uspešen individum v poslovnem in družabnem svetu. Družinski in partnerski psihoterapevt na lokaciji npr. Maribor z okolico, pomaga pri razreševanju notranjih stisk, občutka nemoči, jeze, konfliktov, osebnih in partnerskih nesoglasij in podobno. Pomaga nam pri iskanju vzroka za naše negativne občutke ter poda orodja za naše nadaljnje življenje. Prihod otrok zna otežiti partnerski odnos, zato je obisk terapije pred prihodom člana ali kmalu po prihodu, izrednega pomena.

Kako izbrati med individualno in skupinsko psihoterapijo?

Glede načina zdravljenja se moramo odločiti sami. Ne iščimo samo terapevte v centru Ljubljane, temveč se preusmerimo tudi na druge lokacije, kjer je manjša čakalna doba. Najlažje je, da med iskanjem prek spleta vtipkamo na primer psihoterapevt Maribor ter pogledamo vse najdene nize. Preučimo tudi samo vsebino terapij. V kolikor se počutimo bolje med poslušanjem težav drugih ljudi, izberimo skupinsko terapijo. V skupini bomo spoznali težave drugih in lažje objektivno gledali na svoje probleme. V kolikor se lažje pogovarjamo samo z eno osebo hkrati, kateri zaupamo, potem pa je bolj primeren individualen pristop. 

S terapijo do nadzora nad svojimi financami

Denarna odgovornost je v današnjih kriznih časih izrednega pomena. Usposobljeni psihoterapevt nam poda usmeritve, kako ravnati s svojim proračunom, da ne bomo imeli dolgov. Pri iskanju »kvalitetni psihoterapevt Maribor«, kliknimo na finančno svetovanje, izberimo strokovnjaka in se udeležimo terapije. Po koncu terapije bomo opremljeni z orodji za finančno odgovornost in zdrav odnos do denarja. Tako že na začetku zaustavimo nepotrebno zapravljanje in pričnemo z varčevanjem. Več denarja, kot privarčujemo, manj se zadolžimo. Manj dolgov pomeni manj stresa in boljšo kvaliteto življenja. 

Similar Posts: