February 23, 2024

Webinar Universe – učiti in rasti

Svet okoli nas se nenehno razvija, spreminja in drvi naprej, včasih skoraj z vrtoglavo hitrostjo. Da bi uspeli ne le v karieri, ampak tudi v zasebnem življenju, je torej treba poskušati slediti tempu. Toda kako to narediti? No, nemogoče je vedeti vse, zato je vredno najprej opraviti tečaj. Potem je vredno začeti naše potovanje s konceptom, imenovanim “vseživljenjsko učenje”. – vseživljenjsko učenje.

Učenje … je pomembno?

Učenje oziroma nenehno pridobivanje, posodabljanje in asimilacija znanja ima v človekovem življenju zelo pomembno vlogo. Nove informacije širijo naš pogled na svet, omogočajo optimizacijo našega dela ter ohranjanje uravnoteženega in ažurnega pogleda na svet.

Poleg tega se ne moremo izogniti potrebi po nenehnem učenju, tudi če bi to želeli. Evolucija in spremembe so čim bolj naraven del našega obstoja, tako na individualni kot družbeni ravni. Kot otroci moramo pridobiti novo znanje, da lahko preidemo v naslednji razred, kot odrasli pa moramo biti na tekočem z novimi informacijami, znanstvenim razvojem ali tehnologijo, da lahko opravljamo svoje delo in delujemo v družbi. Zato se je vredno navaditi na redno pridobivanje znanja, saj je nekako neizogibno, če želimo biti uspešni.

Poleg tega nam že sam proces učenja lahko prinese številne posredne koristi. Poleg vidikov, kot so nove veščine ali znanja, ki jih cenimo mi in drugi, nenehno učenje koristi našim možganom. Zanimivo je, da to ne velja samo za naše otroštvo in mladost, ampak tudi za odraslo dobo ali starost.

Je prepozno?

Odrasli ali starejši ljudje, ko naletijo na priložnost za učenje novih veščin ali spoznavanje koncepta vseživljenjskega učenja, se pogosto počutijo neodločne in negotove. Navsezadnje se je najbolje učiti, ko si mlad; a ni pri mojih letih za to malo prepozno?
To prepričanje je precej razširjeno. Učenje jezikov, na primer, naj bi najbolje delovalo v zgodnjem otroštvu, ko se možgani “še razvijajo”.

Ali je lahko v tej ljudski modrosti zrno resnice? Ali obstaja mejna starost, po kateri učenje povzroča več težav kot koristi?

Izkazalo se je, da je to nesmisel.
Ne samo, da se otroci sploh ne naučijo jezika hitreje, ampak se izkušenejšim zdi lažje. To je odvisno od številnih dejavnikov, kot so že omenjene izkušnje, sposobnost daljše osredotočenosti in znanje o tem, kako najlažje usvojimo nove informacije.

Prepričanje, da je morda ‘prepozno’ za učenje, ima več možnih virov. Eno je prepričanje, da je učenje domena otrok in mladostnikov, ki bi morali s tem pridobiti dovolj znanja in veščin za krmarjenje po svetu kot odrasli.

Drugi razlog je morda nekoliko bolj prizemljen vidik dejstva, da imajo odrasli pogosto več odgovornosti ter manj časa in energije za učenje. Še posebej, ker je za mnoge od nas ‘učenje’ povezano s celodnevnim sedenjem v učilnici.
Dandanes pa je veliko lažje najti večerne tečaje in tečaje ob koncu tedna, ki zahtevajo le nekaj ur na teden, ali … tečaje povsem na spletu!

Ali je vredno … spletno usposabljanje?

Spletni tečaji usposabljanja so tečaji, ki potekajo na spletu, pogosto s kombinacijo izpolnjevanja pripravljenih nalog, dostopa do različnih gradiv in pogosto posnetih predavanj ali video sej z inštruktorjem. Prednosti takšne oblike učenja sta med drugim dostopnost gradiva 24 ur na dan, od koder koli, in ni prisiljeno potovati na določeno lokacijo.. Tako lahko enaka ponudba koristi tako materi samohranilki v majhnem mestu kot mlademu, zaposlenemu moškemu v velikem mestu, pa tudi študentom ali šolarjem, ki želijo dopolniti svoje znanje.

Čeprav ima veliko prednosti, seveda ni idealen za vse. Praktični pouk je na primer tehnično bolj zapleten za poučevanje na spletu in oseba, ki nima pogojev za študij doma, lahko izkoristi možnost posebne lokacije za tečaj. Kljub temu so spletni tečaji odlični za učenje teoretične plasti in ‘preizkušanje’ teme po nižji ceni kot tradicionalni tečaji v učilnici.

Večina spletnih tečajev usposabljanja se izvaja prek spletnih platform, ki so interaktivna spletna mesta ali aplikacije. Ena platforma najpogosteje vsebuje več tečajev, od tistih, ki so jih pripravili licencirani strokovnjaki, do tistih, ki so jih napisali dolgoletni navdušenci in ambiciozni amaterji. Nekatere od teh so lahko popolnoma zgrešene in ponujajo le nadomestek znanja za zahtevano ceno. Kako torej ugotovite razliko med temi vrednimi tečaji in navadnim skakanjem denarja?

Najprej je vredno preveriti kvalifikacije osebe, ki je avtor tečaja. Če je cena precej visoka in je avtorjeva edina kvalifikacija vodenje napol mrtvega bloga, je takšno ponudbo bolje zaobiti.
Drugič, opis tečaja je vredno pogledati kritično. Ali je skladen? Kaj konkretno ponuja? Ali avtor obljublja nerealne rezultate ali se skriva za nesmiselnimi frazami? Tečaji brez kakršnih koli posebnosti niso nujno slabi, vendar lahko izbira enega vključuje tveganje.

Nazadnje se lahko odločite za uporabo zaprte platforme, kjer vsebine objavlja le izbrana skupina strokovnjakov za določeno temo. Ena takih platform je Webinar Universe.

Webinar Universe – vaš trening

Webinar Universe je izobraževalna platforma, ki ponuja spletne seminarje, ki jih pripravijo strokovnjaki na ustreznih področjih. Ponujeni tečaji so sestavljeni iz trdnega, aktualnega znanja o praktičnih temah, od tehnologije do načrtovanja proračuna do skrbi za naše telo. Spletni seminarji so na voljo v več jezikih in na več ravneh. To omogoča popolnim laikom, da spoznajo temo od znotraj navzven, medtem ko poznavalcem ni treba ponavljati osnovnega znanja in se lahko osredotočijo na razvijanje svojega razumevanja.

Vse gradivo je pregledno napisano, zahtevnejše izraze uvedemo šele po razlagi osnovnih, tako da se študent nemoteno uvede v temo. Poleg tega opisi dejanskih spletnih seminarjev vsebujejo natančne informacije, ki bralca seznanijo z resničnostjo znanja, ki je na voljo v spletnem seminarju in različnih delih tečaja.

Webinar Universe je platforma z močnim poudarkom na preverljivih, posodobljenih informacijah, ki so jih razvili strokovnjaki in jih posredovali ljudem v katerem koli delu sveta v jasni, lahko razumljivi obliki. To vsakomur omogoča, da naredi prve korake k dolgoročnemu učenju.

V nasprotju z videzom se učni proces ne konča s šolo. Učenje ima pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju, saj nam pomaga pridobiti nove veščine in slediti spreminjajočemu se svetu. Nimajo pa vsi pogojev, da bi se vpisali na vedno več tečajev za bivanje. Takšne ljudi lahko zanimajo spletni tečaji usposabljanja, ki jih pripravijo strokovnjaki, kot so tisti, ki so na voljo na platformi Webinar Universe. Preverite še danes in začnite pridobivati ​​dragoceno znanje!

Similar Posts: