April 13, 2024

Prenosni grelnik vode Eccotemp L5

Prenosni grelnik vode Eccotemp L5 je odličen dodatek za naš vodni sistem za kampiranje. Da vas opozorim: za hladen tuš je potreben le rahel poletni vetrič … Z Eccotemp L5 lahko zvišamo temperaturo in uživamo! Menimo, da pogosto potegne črto med tuširanjem ali ne tuširanjem.

Eccotemp L5 je grelnik vode brez rezervoarja, kar pomeni, da ni rezervoarja za toplo vodo; voda se segreje takoj, na zahtevo. To pomeni, da bi se lahko tuširali ves dan in nikoli ne bi zmanjkalo tople vode! (No, vse dokler vam ne zmanjka propana ali vode). Ta tip grelnika ni običajen v severnoameriških domovih (videvamo jih je vedno več), vendar so precej pogosti v Evropi, saj je bolj učinkovit od »tradicionalnega« grelnika z rezervoarjem. Vzdrževanje rezervoarja z vodo na visoki temperaturi ves dan ni učinkovito; Poleg tega se rezervoar pogosto nahaja daleč stran od aparata in skozi cevi izgublja precejšnjo količino energije in vode, medtem ko čakamo, da se segreje.

Vir vode

Grelec je priključen na naš vodni sistem pod tlakom. Naš sistem je podoben drugim avtoprikolicam: imamo 95-litrski rezervoar za svežo vodo, z vodno črpalko Shurflo pa ustvarjamo pritisk, ki je potreben za napajanje naprav (umivalnik, pranje koles in vroči tuš).

Nastavitve

Plin in voda (pretok) lahko prilagodite tako, da ustreza vašim željam. Temperatura tuša je odvisna od kombinacije nastavitve plina / vode (in se spreminja tudi s temperaturo vode v rezervoarju!)… Na primer, več vode (maksimalna količina) povzroči nižjo temperaturo prhanja, saj je več vode, ki teče skozi izmenjevalnik toplote v določenem času.

Kaj nam je všeč

  • Poceni.
  • Lahko se integrira v naš trenutni sistem pod tlakom.
  • Lahko se prilagodi od toplo do vroče (je zelo močan pri najvišji nastavitvi).
  • Lahko se uporablja brez ogrevanja (hladni tuši)
  • Enostaven za uporabo (ni potrebe, da bi se voda in propan priključili vsakič).

Similar Posts: