June 14, 2024

Plinski žar Weber Genesis II E-310

Če vprašamo znanega proizvajalca plinskih žarpv Weber, je glavna razlika med njihovimi in konkurenčnimi plinskimi žari njihov novi sistem GS4 High Performance Grilling System, ki je na voljo tudi pri plinskem žaru Weber Genesis II E-310, ki smo ga preizkusili lani. Sistem GS4 vključuje nov vžigalni sistem, ki se “zagotovo vsakič prižge”. Od desetih poskusov je delal osemkrat, vendar ne vedno v prvem poskusu.

GS4 ima tudi posodobljene, zožene gorilnike, ki so namenjeni optimizaciji porazdelitve toplote (delalo je dobro), nekaj, kar se imenuje “tirnice za aromo”, ki naj bi pripomoglo k zmanjšanju vžiga maščobe (ni pripomoglo nič) in nov “sistem za maščobo”, zaradi katerega naj bi vse bilo lažje očistiti (bilo je približno tako enostavno kot pri drugih žarih, ki smo jih testirali).

Ker se Spirit II prodaja tudi za 499 dolarjev na številnih prodajnih mestih, predlagam, da ga izberete pred žarom Spirit I, če zaupate znamki Weber.

Kot lahko vidite, je Spirit II drag žar. Da, je cenejši kot Broil King Baron S520 in Char-Broil Commercial Double Header, vendar ima le tri gorilnike v primerjavi z Baronovimi petimi in štirimi pri Double Header (dva na razdeljenih žarih).

Char-Broil Performance XL je bil pravi zmagovalec. Ponuja odlično izvedbo žara, pet glavnih gorilnikov in dodaten stranski gorilnik – vse za veliko manj denarja.

Opomba: Originalni Weber Spirit je še vedno na voljo pri Loweju za $449 – izgleda zelo podobno kot Spirit II, vendar nima priključne postaje iGrill 3 ali odprtega vozička (ki ponuja več prostora za shranjevanje). Žar Spirit prve generacije je na voljo samo v črni barvi ali barvi nerjavečega jekla.

 

Similar Posts: