July 12, 2024

Nakopičene škodljive snovi v telesu in zeolit

Uživanje raznolike zdrave hrane, katero lahko vidimo na sejmu in v supermarketu vsak dan (stročnice, zelenjava, oreščki, sadje, žitarice in semena) je bistvenega pomena za dobro zdravje. Je osnovna prehrana, ki zagotavlja količino hranil, ki jih telo potrebuje za pravilno delovanje.

Predvsem v zadnjih letih pa se intenzivno preučuje superhrana ali superživila. Status »super« je dobila na podlagi hranil in bioaktivnih spojin, katere nudijo veliko pozitivnih učinkov. Tako je značilnost superživila višja kakovost življenja, za tiste, ki ga uživajo. So živila z visoko vrednostjo mineralov, vlaknin, vitaminov, beljakovin, antioksidantov in drugih spojin. 

Zeoliti so skupina mineralov, ki nastajajo v vulkanskih kamninah.

Sem sodi tudi zeolit, ki je naravni mineral vulkanskega izvora. Pomaga lahko pri razstrupljanju in zaščiti jeter ter telesu zagotavlja številne druge ugodnosti. Kot naravno prehransko dopolnilo je zanesljiv, varen in za uporabo enostaven. 

Odstranjevanje nakopičenih škodljivih snovi iz telesa

Strupene snovi vstopajo v telo iz okolja, hrane, tudi kot posledica različnih bolezni. Ohranjanje zdravja in hitro okrevanje je pravočasno odstranjevanje nakopičenih škodljivih produktov iz telesa. Odstranjevanje toksinov spremlja izboljšanje počutja, vendar se telo pogosto ne more spopasti s preveliko strupeno obremenitvijo.

Eden od načinov je na osnovi naravnega zeolita in je tako pomembna njegova vključitev v dnevno prehrano sorbentov, saj nase veže in odstrani toksine iz telesa.

Prednosti uporabe zeolita

Ustvarjen z eno najbolj dramatičnih sil – vulkan. Je naravni razstrupljevalec. Njegova močna in edinstvena struktura lahko izloči strupene spojine in težke kovine ter pomaga stabilizirati pH telesa v alkalnem stanju.

Poleg zaščite in razstrupljanja jeter, pomaga krepiti imunski sistem, blokira lahko strupene spojine (amonij in aflatoksin v črevesju) ter pomaga pri delovanju antioksidantov. Je tudi odlična pomoč pri okrevanju jeter, prispeva k zniževanju glukoze v krvi in holesterola. 

V telesu zadržuje esencialne snovi (cink, vitamini železo in magnezij). Izloča biogene amine v črevesju ter druge strupene snovi. 

Je nestrupen »magnet«, ki pritegne toksine v telesu in jih brez stranskih učinkov odstrani kot odpadne produkte.

Kontraindikacije uživanja zeolita

Zeolit ni zdravilo, je naravni prehranski dodatek, katerega se predvsem uporablja za namen razstrupljanja

Osebam, ki uživajo organski litij za zdravljenje bipolarne motnje, se odsvetuje uživanje zeolita, kajti litij je težka kovina in bi z zeolitom prišlo do motenj, saj bi poskušal litij sekvestrirati v črevesju. 

Vnos zeolita lahko povzroči epizode zaprtja, zato je nujno povečati dnevni odmerek vode (2l+ vode na dan). 

V prvem tednu uživanja se lahko pojavi omotica in občutek slabosti (odziv telesa na razstrupljanje). 

Ne priporoča se nosečnicam, v obdobju laktacije, osebam mlajšim od 18let, pri razjedah dvanajstnika v akutni fazi in razjedi želodca. 

V vseh drugih primerih zeolit ​​praviloma nima posebnih stranskih učinkov.

Uporabo zeolita je treba prekiniti in se posvetovati z zdravnikom, v kolikor pride do neželenih stranskih učinkov. Tudi v primeru uživanja zdravil je dobro najprej slišati mnenje zdravnika. Vsekakor se priporoča posvet z zdravnikom tudi v primeru, če so prisotne katere druge bolezni.  

Tudi olje iz konoplje lahko izjemno pozitivno učinkuje pri preprečevanju številnih bolezni, ker ima nadvse ugodno sestavo. Preberite več v članku na povezavi.

Similar Posts: