May 24, 2024

Ključen mineral za človeško telo

Magnezijev klorid je mineral

Človeško telo se za svoje delovanje do velike mere zanaša na različne mineral in vitamine. Izmed teh je magnezij eden izmed količinsko najbolj prisotnih mineralov v naših telesih. Pri tem pa naj bi imela veliko vlogo tudi magnezijeva sol oziroma magnezijev klorid. Njena kemična enačba je MgCl2. Najdemo jo lahko v slani vodi in je poznana po svojih potencialnih zdravilnih učinkih, kot so zmanjšanje visokega krvnega pritiska, izboljšanje prebave, znižanje možnosti nastanka bolezni prebavil. Magnezij je znanstveno dokazan mineral, ki ga naše telo potrebuje, njegova sol pa ima veliko možnih pozitivnih učinkov na naše telo, vendar niso podkrepljena z znanostjo.

Pomankanje magnezija je dokaj pogost pojav v zahodnem svetu

Magnezij je ključen mineral za zdravje vsakega posameznika. Zadolžen je za skoraj 300 biokemičnih procesov v telesu, brez katerih ne bi naše telo moglo delovati. Če nam ga primanjkuje, se to lahko opazi po različnih simptomih, kot je šibkost mišic, depresija, nepričakovano oziroma nehoteno trzanje različnih delov telesa in aritmija. 

Magnezijev klorid
Magnezijev klorid lahko uporabljamo kot direktno prehransko dopolnilo

Do pomankanja magnezija večinoma prispeva slaba prehrana, diabetes, bolezni prebavil, prekomerno uživanje alkohola, nepravilno delovanje ščitnice ipd. Z jemanjem magnezijevega klorida je možno odpraviti to pomankanje, kar izboljša naše psihološko in fizično zdravje. Lahko ga zaužijemo pri obroku, vendar je pomembno, da to storimo po napotkih proizvajalca. Nič pa ni narobe, če se prej posvetujemo z našim osebnim zdravnikom.

Magnezijev klorid morda zmanjša visok krvni pritisk

Narejenih je bilo več študij, vendar brez konkretnih rezultatov, da magnezijev klorid po možnosti zmanjša visok krvni pritisk. Tudi zdravi ljudje ga lahko jemljejo, saj je možno, da bodo tako pomagali svojemu telesu ohranjati primeren nivo krvnega tlaka.

Video: Prednosti in neželeni učinki magnezijevega klorida

To pa je izredno zdravilno za srce in ožilje. Previsok pritisk krvi povzroči dolgotrajne poškodbe žilnega sistema in tudi srca. Magnezijev klorid pa ni nadomestilo za priznana zdravila in načine zdravljenja, saj se smatra za prehransko dopolnilo.

Magnezij je povezan kakovostjo spanca in nivojem energije

Kakovosten in globok spanec je izredno pomemben za vsakega posameznika. Med spanjem se naše telo regenerira ali obnovi. To je tudi razlog, da atleti uporabljajo magnezijev klorid za potencialno doseganje boljšega spanca. Obenem pa naj bi imel sproščujoč in zdravilen učinek na mišice, ki so toge, v bolečinah ali krčih. Kot prej povedano, to ni nadomestilo za zdravo in kakovostno prehrano ter priznana zdravila. Je pa morda odlično nadomestilo k prehrani, saj vsebuje ključne minerale, ki jih dostikrat ne zaužijemo v primerni količini.

Similar Posts: