April 13, 2024

Z naravo do zdravih in dolgih las!

Green Tea
Green Tea (Photo credit: bkajino)

Dolgi lasje, ki niso zdravi in negovani, delujejo neurejeno in ustvarjajo nasproten vtis od tistega, ki si ga želite. Čeprav je ponudba takih in drugačnih preparatov na trgu zares ogromna, se je včasih vseeno bolje zateči k temu, kar nam je ponudila narava. Pri tem pa morate upoštevati to, da na zdravje vaših las ne vplivajo samo tisti preparati, ki jih na njih nanašate, enako pomembna je tudi hrana, ki jo zaužijete.

Dolgi lasje vam bodo hvaležni za B vitamin, ki poleg tega blagodejno vpliva tudi na vaše nohte in kožo. Prosena kaša je bogata z B vitaminom in najbolje je, da jo uživate surovo. Kašo si zmeljete in jo nato dodate v jogurt, mleko, skuto ali zmešate med kosmiče. Če boste kaši dodali žličko lanenih semen, toliko bolje. Na lase tudi blagodejno vpliva pivski kvas, ki si ga lahko zmešate z vodo ali jogurtom. Pivski kvas ima nekoliko grenek okus, ki je marsikomu neprijeten, zato ga dobite tudi v obliki kapsul.

Rastline in zelišča, ki ne smejo manjkati v vaši kopalnici in za katere vam bodo vaši dolgi lasje hvaležni, so kopriva, rožmarin in zeleni čaj. Ne samo da blagodejno vplivajo na lase in lasišče, temveč tudi vzpodbujajo rast las! Kopriva je znana po tem, da spodbuja prekrvavitev v mešičkih las, kopel z rožmarinom spodbudi rast novih las (podobno kot ricinovo olje), medtem ko zeleni čaj pospeši krvni obtok lasišča. In to je samo nekaj majhnih skrivnosti, več si jih preberite tukaj.

 

Similar Posts: