April 13, 2024

Učinkovito reševanje podatkov z vseh vrst medijev

Čeprav moderno zasnovane naprave izgledajo in delujejo odlično, pa se tako kot vse druge vrste naprav, tudi te kvarijo. Na trde diske, USB ključe, spominske kartice, telefone in na še kaj, shranjujete številne vrste dokumentov, tudi fotografije. Če se vam medij pokvari, ste najprej panični, v istem hipu že razmišljate o najustreznejši rešitvi. Reševanje podatkov zaupajte strokovnjakom, sploh če se takšne težave do sedaj niste lotevali sami. 

Strokovnjaki za reševanje podatkov z najrazličnejših medijev rešijo skorajda vse okvare, zato je skrb v času okvare povsem odveč. Cene za takšno storitev so dostopne za prav vsakogar med vami. 

Dostava naprave za reševanje podatkov 

Reševanje podatkov z vaše naprave se prične z dostavo na ustrezno mesto. Najprej si morate seveda izbrati najustreznejšega ponudnika. Ker je pri nas kar nekaj vrhunskih podjetij, ki se ukvarjajo s tem, z iskanjem ne boste imeli prevelikih težav. Najugodnejšega ponudnika lahko najdete na spletu, kjer boste lahko ugotovili še ceno storitve. Cena za reševanje podatkov ni odvisna od tipa podatkov, temveč praviloma od tipa okvare. 

Med najpogosteje poškodovane medije sodijo USB ključki ali spominske kartice.

Napravo z okvaro lahko osebno prinesete na naslov podjetja ali pa jo pošljete po kurirski službi na naslov podjetja. V slednjem primeru je dobro, da za napravo ustrezno poskrbite. V nasprotnem primeru bi se med potjo lahko še bolj poškodovala. Če strokovnjakom ne uspe rešiti podatkov, tega ne zaračunajo. Vsi podatki pa so vam na voljo v njihovem računalniškem servisu pred plačilom. 

Potek reševanja podatkov 

Preden vam strokovnjak pove ustrezno rešitev za vaš okvarjeni medij, mora vaš nosilec podatkov seveda prejeti. Strokovnjak za reševanje podatkov najprej poskrbi za diagnostiko okvare. Praviloma se okvare na nosilcih podatkov delijo v tri skupine. Lahko gre za programsko napako na zapisu medija, za programsko napako na elektroniki medija ali za težjo okvaro. 

Okvara USB ključa ali spominske kartice 

Med najpogosteje poškodovane medije sodijo USB ključki ali spominske kartice. Med najlažje okvare tovrstnih medijev sodijo poškodovani konektorji. V takšnem primeru se praviloma sploh ne govori o okvari, temveč bolj o klasični menjav konektorja. Če je na primer poškodovana elektronika na nivoju čipa, pa lahko govorimo o težjih napakah. 

Verjetnost, da bo reševanje podatkov s spominske kartice ali USB ključka uspešna, je več kot 60 %. 

Preberite si še članek o kakovostnih tiskalnikih za učinkovito tiskanje.

Similar Posts: