July 12, 2024

Obranimo svoje vozilo poškodb

Vsak lastnik avtomobila se zaveda nevarnosti naravnih elementov. Sneg, toča in vročina lahko poškodujejo avtomobil. Izpostavljenost naravnim elementom hitro pusti posledice na vozilu. Tako popoka plastika v kabini in avtomobil izgubi svojo barvo. Poleg tega pa je vedno možnost nastanka rje na podvozju in delih karoserije. To je tudi razlog, da je idealno imeti garažo za parkiranje našega jeklenega konjička. Ker pa to ni vedno možno, se moramo znajti drugače. Tukaj nam v pomoč lahko priskočijo cerade za auto. Tako vozilu omogočamo osnovno zaščito pred raznimi nevarnostmi.

Zaščita pred praskami in vdrtinami

Dejstvo je, da je vsako vozilo velika investicija. Tako moramo porabiti kar precej denarnih sredstev, da ohranjamo svoj avtomobil v delujočem stanju. Ko pa prvič opazimo razne praske in vdrtine na karoseriji, pa je to lahko dokaj moteče. Na žalost se vsem poškodbam ne moremo izogniti, saj so del življenja. Lahko pa jih omejimo s cerado za auto. Tako bomo zagotovili, da:

  • Bomo ustvarili sloj zaščite med karoserijo in zunanjimi elementi
  • Bomo preprečili majhne in večje udrtine ter praske, ki so posledica naravnih in človeških dejavnikov
  • Bomo odvrnili potencialne tatove od kaznivih dejanj

Narava hitro pusti pečat na našem vozilu

Naš avtomobil je najbolj varen v garaži. Ta luksuz pa si lahko privošči le malo voznikov po vsem svetu. V večini primerov je potrebno naš jekleni konjiček pustiti na milost in nemilost naravnemu okolju. Tam pa nam lahko prah, ptiči, leteče veje in druge stvari načnejo zdravje karoserije. Vse to pa pusti vdrtine na kovini in razjede na barvi. Morda je parkiranje pod drevesom odlična ideja, saj je tam senca. V resnici pa nam drevesni sok, prah in ptičji iztrebki popolnoma umažejo naš avtomobil.

Cerade za auto pa so odporne na vse prej omenjene elemente. Naše vozilo lahko tudi parkiramo, kjer ni sence. Cerada bo zavarovala našega jeklenega konjička pred škodljivimi UV žarki. Obenem pa bo kabina ostala prijetno hladna.

Preženimo morebitne tatove

Raziskave so pokazale, da avtomobili pokriti s cerado odganjajo nepridiprave. Temu je tako, saj cerada oteži krajo na več načinov. Tako bi morali morebitni tatovi porabiti več časa, da ukradejo vozilo ali kaj iz njega, saj ga pokriva cerada za auto.

Nekatera pokrivala za auto imajo tudi vgrajeno ključavnico. To še dodatno odvrne tatove, da bi se lotili našega vozila. Tako zaščitimo naše vozilo pred naravnimi in človeškimi dejavniki, neglede na to, kje ga pustimo parkiranega.

Vreme pusti posledice na občutljivih delih avtomobila

Zadnje čase smo lahko priča vedno bolj nepredvidljivemu vremenu. Ta pa hitro poškoduje naše vozilo s točo, močnim vetrom ali izredno vročino. Cerade za auto so namenjene zaščiti pred temi elementi. Tako se pozimi ne bo nabirala vlaga pod samo cerado. Poleti pa UV žarki ne bodo mogli doseči našega vozila in segreti kabine do visokih temperatur. 

Na spletni strani www.withcar.hr lahko zasledimo veliko različne dodatne opreme za vse vrste vozil. Na spletni strani je tudi ogromno nadomestnih in originalnih avtomobilskih delov za ogromno število različnih znamk in modelov.

Zbirka izdelkov Valentina Rossija za oboževalce motociklizma. Valentino Rossi je osvojil že devet naslovov svetovnega prvaka. Preberi več …

avtomobilski ventilator

Ventilator za avto ohlaja antifriz v radiatorju za motor

Vsak novejši in starejši jekleni konjiček potrebuje ustrezno odvajanje toplote iz motorja.

Similar Posts: