June 14, 2024

48 izzivov za enega igralca

Otroške miselne igre Metulji so zasnovane v obliki kompaktne in prenosne igralne plošče

Ob besedi igra najverjetneje najprej pomislite na gručo veselih in razigranih otrok, a v resnici se lahko igrajo tudi odrasli; igre nas ne omejujejo pri letih. Kljub temu pa morate pri izbiri iger za najmlajše paziti, ali je igra že primerna za njihovo starost oziroma sposobnost mišljenja. 

Igre delimo na številne kategorije, na primer na družabne, miselne, igre na prostem. Če želimo s pomočjo iger uriti možgane, so miselne igre odlična izbira. Z njimi izboljšujemo spomin, sposobnost reševanja najrazličnejših težav, fino motoriko – kar je zlasti dobrodošlo za otroke – in ne nazadnje še prostorsko predstavo. Na trgu so vam na voljo igre različnih težavnostnih stopenj; od najlažjih, ki so zlasti namenjeni najmlajšim, do zelo težkih za vse tiste, ki si v prostem času želijo pravih izzivov.

Izbira miselne igre Metulji vam, na primer, ponuja kar 48 različnih izzivov. Si je želite bolje spoznati?

Igra za samostojno igranje 

Miselne igre Metulji so namenjene zlasti otrokom nad šestim letom starosti. Ker drsne sestavljanje omogočajo popolnoma samostojno igranje, malček pri igri ne potrebuje soigralcev. Sam lahko sproščeno in strateško sestavlja slikovne ploščice na igralni ploskvi. To omogoča spodbujanje malčkove sposobnosti za reševanje izzivov, obenem pa daje še odlično priložnost za učenje. 

Miselne igre Metulji so namenjene zlasti otrokom nad šestim letom starosti
Miselna igra Metulji

Igre vsebujejo kompaktno igralno ploščo s predalom in pokrovom. V kompletu je še osem obojestranskih kvadratnih plošč, na katerih so nameščene delne sličice metuljev, ter knjižica s kar 48-imi izzivi. Otrok lahko izbira med bolj ali manj zahtevnimi sestavi. Knjižica omogoča tudi rešitve za prav vsak sestav posebej. 

Kompaktna in priročna igra 

Drsna sestavljanka miselne igre Metulji je priročna in kompaktna. Otrok jo lahko preprosto pospravi s seboj v nahrbtnik ter odnese s seboj na pot. Tako je igra primerna za izlete, potovanja, za med vožnjo v avtu. Igralna ploskev je dovolj lahka, da jo malček zlahka lahko drži v naročju oziroma rokah.

Ko otrok z igro zaključi, jo lahko enostavno in hitro pospravi v škatlo, zapre s pokrovom in na ta način prepreči, da bi se ploščice izgubile. 

Potek igre 

Otrok najprej izbere določen izziv. Na podlagi izbire postavi ploščice sestava na igralno ploščo. Na eni strani ploščice v obliki sestava so narisane delne slike metuljev, na drugi so prazne. Namen igre je, da otrok ugotovi, kakšne poteze mora ubrati za pravilno ujemanje sličic. 

Similar Posts: