May 24, 2024

Kaj je treba upoštevati pri nakupu nove vrtne kosilnice?

Iščete novo kosilnico? Potem morate vedeti nekaj stvari pred nakupom. Namreč, primerna ali ustrezna kosilnica je odvisna zgolj od vaših potreb in pričakovanj. Najprej bi morali sami razjasniti: je vaša trata majhna, velika ali zelo velika in kako pogosto morate ali želite kositi.

Namreč, primerna ali ustrezna kosilnica je odvisna zgolj od vaših potreb in pričakovanj.

Ali potrebujete prostor za kompostiranje pokošenega ali pokošeno travo želite le pustiti? Akumulatorske ali električne kosilnice so veliko tišje in zato zelo udobne na manjših površinah. Tudi tu morate vedno razmisliti, ali je kabel res dovolj dolg za vaš vrt in ali lahko baterija brez ponovnega polnjenja pokrije celotno površino. S kosilnicami na bencinski pogon lahko kosite, dokler se rezervoar ne izprazni.

Če si želite negovano trato ter radi redno kosite, potem morate kupiti kosilnico s funkcijo mulčenja (kljub morebiti višji ceni). Pokošeno travo pokosi in jo takoj obdela nazaj v gnojilo.

Zaboj za travo je pri kosilnici vedno pomemben. Tudi tu vam po košnji ni treba ponovno pograbljati pokošene trave. Zbrana bo v trenutku. Prijeten stranski učinek: manj plevela in manj alergijskih reakcij.

Ročne kosilnice – to se sprva sliši staromodno, vendar pa ne bo držalo. Z ročno cilindrično kosilnico na primer ni stresa s sosedi glede obremenitve s hrupom in tudi ni visokega računa za elektriko.

Ravnanje z cilindrično kosilnico je tudi varnejše. Oseba za košnjo ima ves čas popoln nadzor nad napravo in se lahko že v zgodnji fazi izogne ​​oviram, kot so hišni ljubljenčki ali majhni otroci. Košnja je tudi bolj udobna. Vrtnarskega dela ne pokvarijo močni hlapi bencina ali smrdljiv dim. Tako je tudi bolj zdravo in okolju prijazno.

Hribovit travnik za ročno kosilnico ni težava, vendar ravna trata zahteva manj truda. Manjša je površina, hitreje je delo opravljeno – to velja za vse kosilnice, pri cilindričnih kosilnicah pa je odvisno predvsem od vzdržljivosti osebe, ki kosi.

Poskrbimo za zdravje našega travnika z redno košnjo

Bencinska kosilnica je primerna predvsem za hribovite trate in vrtove s pobočji. Tako kot pri avtomobilu lahko hitrost natančno nadzorujete z dodajanjem in odstranjevanjem plina. Ta vozi skoraj sama in potrebuje le vodilno roko, da ji pokaže pot.

Kosilnice na bencinski pogon so še posebej primerne za manj aktivne vrtnarje in posebno velike vrtove. Velja naslednje pravilo: večji kot je vrt, večja je moč motorja. Ti motorji v povprečju dosegajo moč od 2 do 5 KM in so napolnjeni z običajnim bencinom. Večja kot je moč motorja, višji je hrup. To je treba upoštevati predvsem pri izbiri časa košnje.

Similar Posts: