April 13, 2024

Alergije

Kako ublažiti in zdraviti alergije
Alergije lahko ublažimo ali zdravimo na več načinov. Najbolj razširjena je terapija s kemičnimi snovmi, ki zavirajo histaminske reakcije. Z različnimi tabletami alergij še ne zdravimo, ampak ublažimo njen učinek. To pomeni, da se znaki, značilni za alergijo, ob odsotnosti zdravila in prisotnosti alergena ponovijo.

Lahko se odločimo za terapijo s hiposenzibiliziranjem, kar pomeni nadzorovano postopno dodajanje majhnih količin alergena. Po določenem času (nekaj let) metoda pripelje do možnosti normalnega stika z alergenom. Terapija je primerna za zdravljenje alergij na pršico, čebelje pike in pike os ter alergijskih težav, ki jih povzročajo različni pelodi in cvetni prah. Ni pa primerna za zdravljenje alergij na hrano
Izogibanje alergenu (na primer določeni hrani) je verjetno najlažji način, kako si prihraniti težave. Res pa je, da je v določenih primerih, ko je pacient alergičen na več vrst hrane, to skoraj nemogoče, saj se izbor hrane nevarno zoži.
Terapija, ki se je v Nemčiji v zadnjih 30-tih letih izkazala za najuspešnejšo pri zdravljenju alergij, je bioresonančna terapija. Imenujejo jo tudi elektroakupunktura, saj izkorišča posebne refleksne cone na človeškem telesu, ki odreagirajo na stik z alergenom oziroma na informacijo o njem.

Similar Posts: